Köpvillkor

Senast uppdaterat 24 augusti 2023

Om X2 Wireless AB
Företaget har sitt säte i Göteborg. Företagets postadress är Sankt jörgens väg 6, 422 49 Hisings backa. Önskar du att komma i kontakt med oss, skicka ett mail till info@x2wireless.com med ditt ärende och dina kontaktuppgifter så hör vi av oss inom kort.

Beställning
När du slutfört din beställning skickas en orderbekräftelse till din e-postadress. I bekräftelsen finner du alla uppgifter om produkter, pris, fakturerings- och leveransadress. Är något fel i orderbekräftelsen ska du omedelbart kontakta oss via e-post till info@x2wireless.com. Är du under 18 år måste du ha målsmans tillstånd för att handla hos oss.

Leverans
Våra normala leveranstider är 5-7 dagar. Beställningar lagda på helger skickas tidigast nästkommande vardag. Om förseningar i leveransen skulle uppstå (utan att vi har meddelat dig om längre leveranstid) ska du kontakta oss på e-postadress: info@x2wireless.com.

Priser
Alla priser anges i SEK inklusive 25% moms. Vi reserverar oss för prisändringar orsakat av prisändring från leverantör, feltryck i prislistan samt felaktigheter i priser beroende på felaktig information och förbehåller oss rätten att justera priset. I kundvagnen kan man se det totala priset inklusive alla månadsavgifter, moms och eventuell frakt.

Fraktkostnad
Fraktkostnad står angivet i kundvagnen. Du betalar endast ett fast pris per leverans.

Outlösta paket
För försändelse som ej löses ut varpå paketet går i retur till X2 Wireless AB debiteras en avgift om 250 kr för att täcka våra kostnader.

Garanti vid hyra
Vid hyra av produkter ingår garanti under hela avtalstiden. Vid hyra ingår även batterier och dessa kommer skickas vid behov utan extra kostnad. Vid eventuella fel på produkterna skickar vi ersättningsprodukter utan extra kostnad. Detta gäller ej fel skapade av åverkan. Fel måste meddelas via e-post till support@x2wireless.com. I ditt meddelande ska ditt namn, postadress, e-postadress, avtalsnummer samt vilka fel som inträffat framgå klart och tydligt.

Garanti vid köp
Vid köp ingår 1 års garanti.

Avtalstider
Avtalstider och uppsägningstider står angivet på respektive produkt. Uppsägning ska ske via e-post till info@x2wireless.com. I ditt meddelande ska ditt namn, postadress, e-postadress, avtalsnummer framgå klart och tydligt.

Äganderätt av produkt och tjänst
Vid hyra äger X2 Wireless AB produkterna. Sägs avtalet upp till avslut skall samtliga produkter skickas tillbaka till leverantören på bekostnad av köpare. Alternativt kan produkterna köpas loss från leverantör enligt rådande prislista. Vid köp äger kund produkterna. Säljaren har rättigheter till all data som passerar tjänsten X2 Cloud i syfte att avtalad funktionalitet och tjänst kan levereras. Köparen har nyttjanderätt till X2 Cloud och X2 App under hela avtalsperioden.

Ångerrätt
Vid köp av varor på webbplatsen har du som kund en lagstiftad 14 dagars ångerrätt som gäller från det att du har tagit emot en vara som du har beställt.
Vid nyttjande av din ångerrätt
Du måste meddela att du ångrar dig. Meddelandet ska skickas till info@x2wireless.com. I ditt meddelande ska ditt namn, postadress, e-postadress, ordernumret samt vilka varor som returneringen gäller framgå klart och tydligt. Du bör omedelbart och senast inom lagstiftad 14 dagar efter ångermeddelandet returnera produkterna till oss.
Du står för returfraktkostnad och leverans. På återbetalningsbeloppet förbehåller vi oss rätten att dra av en summa motsvarande värdeminskningen jämfört med varans ursprungliga värde vid använd eller skadad produkt. Produkterna ska skickas välpaketerade och i ursprunglig förpackning. Ångerrätten gäller inte vid
○ Specialtillverkad produkt, som har skräddarsytts särskilt åt dig eller har en tydlig personlig prägel efter dina önskemål.
○ Tjänster som har fullgjorts och där du uttryckligen har samtyckt till att tjänsten påbörjas utan ångerrätt.
○ Produkter har installerats.
○ Varor som snabbt kan försämras.

För mer om den lagstiftade ångerrätten, se här.

Reklamation och klagomål
Vi besiktigar alla produkter innan dessa skickas till dig. Skulle produkten ändå vara skadad eller felaktig när den anländer åtar vi oss i enlighet med gällande konsumentskyddslagstiftning att kostnadsfritt åtgärda felet. Du måste alltid kontakta oss för ett godkännande innan du returnerar en defekt vara. Klagomålet ska skickas omedelbart efter att defekten har upptäckts.

Hur går du tillväga vid reklamation?
Eventuella fel och defekter ska alltid reklameras till info@x2wireless.com där du anger ditt namn, din adress, e-postadress, ordernummer och en beskrivning av felet. Om vi inte kan åtgärda felet eller leverera en liknande produkt återbetalar vi dig för den defekta produkten i enlighet med gällande konsumentskyddslagstiftning. Vi står för returfrakt vid godkända reklamationer.
Vi förbehåller oss rätten att neka en reklamation om det visar sig att varan inte är felaktig i enlighet med gällande konsumentskyddslagstiftning. Vid reklamationer följer vi riktlinjer från Allmänna Reklamationsnämnden, se arn.se.

Ansvarsbegränsning
Vi tar inget ansvar för indirekta skador som kan uppstå på grund av produkten.
Vi accepterar inget ansvar för förseningar/fel till följd av omständigheter utanför företagets rådande (Force Majeure). Dessa omständigheter kan exempelvis vara arbetskonflikt, eldsvåda, krig, myndighetsbeslut, förminskad eller utebliven leverans från leverantör.
Vidare tas inget ansvar för eventuella förändringar på produkter/produktegenskaper som ändrats av respektive leverantör och andra faktorer utanför vår kontroll.

Produktinformation
Vi reserverar oss för eventuella tryckfel på denna webbplats. Vi garanterar inte att bilderna återger produkternas exakta utseende då en viss färgskillnad kan förekomma beroende på bildskärm, fotokvalitet samt upplösning. Vi försöker alltid på bästa sätt att exponera produkterna så korrekt som möjligt.

Ändringar till dessa villkor
Vi förbehåller oss rätten att när som helst företa ändringar i villkoren. Ändringar av villkoren kommer att publiceras online på webbplatsen. De ändrade villkoren anses för accepterade i samband med order eller besök på webbplatsen.

Tvist och lagval
I tillfälle av att tvist inte kan lösas i samförstånd med företagets kundtjänst och kunden, kan du som kund vända dig till Allmänna Reklamationsnämnden, se arn.se. För boende i ett annat EU-land än Sverige kan man lämna klagomål online via EU-kommissionens plattform för medling i tvister, se http://ec.europa.eu/consumers/odr
Vid eventuell tvist följer vi beslut från ARN eller motsvarande tvistlösningsorgan.
Tvist gällande tolkningen eller tillämpningen av dessa allmänna villkor ska tolkas i enlighet med svensk rätt och lag.