Digital­isering ska vara enkel och nyttig

X2 Wireless är experter på digitalisering och hjälper dig att göra din fastighet uppkopplad – säkert och användarvänligt.

Vårt huvudkontor finns i Göteborg, och här görs också all vår produktion och utveckling.

Ny teknik och lång erfarenhet

I över 20 år har vi utvecklat och levererat säkerhetssystem till fastighetsägare, industrier och kommuner. X2 Wireless arbetar uteslutande med IoT*-lösningar för att öka trygghet, effektivitet och förutsägbarhet för kommunala och privata fastighetsägare, företag och bostadsrättsföreningar.

* IoT - Internet of Things

Internet of Things (förkortat IoT, kallas ibland sakernas internet på svenska) brukar syfta på uppkopplade prylar och hjälpmedel. Vardagsföremål som klockor, dammsugare, varmvattenberedare, elmätare, brandvarnare, etc blir smarta genom att de kan kommunicera med omvärlden eller varandra.

Med IoT blir det ofta fokus på själva sakerna, men det är egentligen inte där den stora förändringen ligger. Det är sammankopplingen, och hur datan kan användas som är det stora med IoT. Vi kan jämföra med våra datorer och telefoner – de är bra var för sig, men det är sedan de kopplats samman som de på allvar förändrar och underlättar våra liv, genom internet och en mängd tjänster och nyttor vi annars inte haft tillgång till.

Internet of Things revolutionerar hur vi lever och arbetar genom ökad säkerhet, bekvämlighet och effektivitet.

Teknik ska vara enkel och användbar

System och teknik som är svåra används inte, och då blir de meningslösa. Vår vision är att alla fastigheter ska ha uppkopplade och smarta sensorer.

Våra kunder finns inom kommun, fastighetsbolag, bostadsrättsföreningar, industrier, hotell, särskilda boenden och privata bostäder.

Med vår hjälp blir digitaliseringen enkel.

Vill du veta mer?