Poseidon i Göteborg väljer att samarbeta med X2 Wireless

Bostads AB Poseidon i Göteborg väljer att samarbeta med X2 Wireless när klimatsensorer skall installeras i område Kortedala och Öster. Totalt är det ca 6000 klimatsensorer som monterats och som kommunicerar helt trådlöst till Poseidons överordnade styrsystem.

Det här är första leveransen vi gjort till Poseidon med helt ny teknik. Det innebär en hel del för Poseidon säger Mattias Jonsson, VD på X2 Wireless. X2 Wireless lösning fungerar på ren batteridrift och kräver inga strömförsörjda slavsändare vilket gör att installationen gått snabbt och smidigt.

Poseidon kommer initialt att se temperaturen i realtid i varje lägenhet men har även möjlighet att få information om luftfuktigheten. Detta innebär att Poseidon kommer att få larm vid eventuell mikrobiell tillväxt då X2 Wireless har en lösning där samma sensor kan generera flera mätvärden genom att analysera all data som samlas in.

Poseidon får genom X2 Wireless en väldigt bra kontroll om hur deras lägenheter mår och kan jobba proaktivt med inneklimatet avslutar Mattias.

Mattias Jonsson
info@x2wireless.com
0705-508090

Poseidon skapar hem åt var tionde göteborgare. Cirka 60 000 hyresgäster bor i våra drygt 27 000 lägenheter. Det gör oss till Göteborgs och ett av Sveriges största bostadsbolag. Poseidon ägs av Göteborgs Stad. Det innebär att vi arbetar för en hållbar stad, öppen för världen. Att förvalta bostäder är vår kärnverksamhet, men vi tar dessutom ett ansvar som går långt utanför lägenhetsdörren. Vårt uppdrag är att utveckla Göteborg genom att skapa levande och trygga stadsdelar.

poseidon.goteborg.se