Miljonkontrakt för X2 Wireless från uppstickaren pureSignal

Miljonkontrakt för X2 Wireless från uppstickaren pureSignal! 

pureSignal och X2 Wireless utökar samarbetet när efterfrågan på trådlösa sensorer världen över växer. Efter flera framgångsrika installationer av produkter med ny teknik från X2 Wireless breddar pureSignal sin expansion och ett miljonkontrakt för X2 Wireless från uppstickaren pureSignal påbörjas.  

pureSignal är en del av Erinova-koncernen, som har en årlig omsättning på cirka 250 miljoner. Företaget bedriver är verksamt över hela norden och expanderar nu mot Europa och övriga världen.  

pureSignal använder unik teknik utvecklad av X2 Wireless för att trådlöst mäta vibrationer på maskiner inom industrin, vilket gör dem till en viktig aktör för att säkerställa driftsäkerhet och effektivitet i industriella processer världen över. pureSignal såg behovet av att ha en robust infrastruktur baserad på tillförlitlig teknik och genom samarbetet mellan pureSignal och X2 Wireless har de utvecklat en ny sensor.  

Att jobba nära ett svensk bolag med innovativ teknik ger oss snabbhet och flexibilitet. X2 Wireless har verkligen lyssnat på vad vi behöver för att uppfylla våra kunders behov och deras helhetslösningar skapar en långsiktig skalbarhet

säger Christian Sahlin försäljningschef på pureSignal.

Ny sensor 

X2 Wireless har erfarenhet av 15 års utveckling av innovativa lösningar som kombinerar trådlösa sensorer, molntjänster och mobilapp. pureSignal ville ha en liknande lösning för att mäta vibrationer i maskiner utan att behöva genomgå en egen utvecklingsprocess. Så det blev ett miljonkontrakt för X2 Wireless från uppstickaren pureSignal och genom samarbetet har man kunnat leverera en innovativ lösning som kombinerar avancerad teknik med praktisk användbarhet.  

Nu har tekniken även etablerat sig utanför Norden och beställningar till pureSignal kommer från olika delar av Europa

säger Mattias Jonsson VD på X2 Wireless. 

X2 Wireless skapade en trådlös LoRa-sensor skräddarsydd efter pureSignals önskningar för noggrann mätning. Här är några av de viktigaste delarna: 

  1. Hög noggrannhet: Sensorn designades för att uppfylla de exakta kraven på noggrannhet som pureSignal önskade. 
  1. Låg produktionskostnad: X2 Wireless såg till att sensorn kunde produceras till en låg kostnad utan att kompromissa med kvaliteten. 
  1. Framtidssäker teknik: Genom att välja den senaste tekniken garanterar att sensorn är anpassad för framtiden och i framkant av teknikutvecklingen. 

Efter utvecklingen av sensorn integrerades den med X2 Wireless befintliga moln- och databassystem, vilket möjliggjorde en sömlös överföring av data och enkel åtkomst via molntjänster. För att komplettera sensorn skapades en pureSignal-app. Appen använder X2 Wireless API för att kommunicera med molntjänsterna, vilket ger användarna enkel och snabb åtkomst till data. För att säkerställa att alla krav och önskemål uppfylldes höll X2 Wireless regelbundna projektmöten med pureSignal. Under dessa möten disskuterade man krav och önskemål noggrant, och X2 Wireless team arbetade på konsultbasis för att genomföra dessa. 

Miljonkontrakt för X2 Wireless från uppstickaren pureSignal

Samarbetet med X2 Wireless 

Genom ett lyckat samarbete mellan pureSignal och X2 Wireless, har pureSignal kunnat ha en ny, skräddarsydd trådlös LoRa-sensor som mäter vibrationer med hög noggrannhet, låg produktionskostnad och med en framtidssäker teknik.  

“Vibrationsmätning är bara ett sätt där man kan nyttja X2 infrastruktur och molntjänster och jag tror att vi kommer att få se mer applikationer från pureSignal och andra aktörer och applikationer i framtiden”

säger Mattias Jonsson VD på X2 Wireless. 

Besök pureSignals webbsida www.puresignal.se för mer information och upptäck hur de kan hjälpa till att optimera fabriksövervakningen och maximera produktiviteten.  

Vi på X2 Wireless är öppna för nya samarbeten för dina fastigheter. Kontakta oss för att få reda på hur vi kan hjälpa er med skräddarsydda lösningar som optimerar er fastighetsförvaltning och säkerhet. Genom våra trådlösa sensorer och innovativa molntjänster kan vi öka säkerheten och effektiviteten samtidigt som vi minskar driftskostnaderna. Med vår tekniska expertis och dedikation till kundens behov är vi redo att vara er pålitliga partner för brandskydd, inbrottslarm och andra trådlösa sensorlösningar. 

Mejl: info@x2wireless.com  | Telefon: 010-160 18 18  

Registrera dig på vårt nyhetsbrev HÄR för att få de senaste nyheterna