Temperatur från uppkopplade rökdetektorer fungerar perfekt som mätvärde

Temperaturmätningen från rökdetektorer fungerar utmärkt för styrning av värmesystemet. X2 Wireless smarta rökdetektor blir en investering för fastighetsägare. Med en noggrannhet på 0.1 grader så används rökdetektorn mer som klimatsensor.

X2 Wireless har tillsammans med Kiona och deras AI-styrda mjukvara Edge för energioptimering gjort flera installationer där X2 smarta rökdetektor skickar temperaturdata för styrning av fastighetens värmesystem. Resultatet är riktigt bra och det bevisar åter igen att det fungerar att bara använda de smarta rökdetektorerna för mätning.

Tester med referenssensorer

X2 Wireless har levererat klimatsensorer till flera kunder som monterats på väggen för referensmätning och skillnaden mellan de smarta rökdetektorerna och klimatsensorerna är för små för att värmesystemet skall ta olika beslut.

”Kunderna sparar mycket pengar genom att få två funktioner i samma sensor. En klimatsensor på väggen kan vara bra i vissa fall men mervärdet av att få brandvarning och temperaturmätning samtidigt är svårslaget. Att få komma in i lägenheter att installera brandskydd är dessutom betydligt lättare och mer accepterat hos hyresgästerna.” säger Mattias Jonsson, VD på X2 Wireless.

Klart för leverans

Integrationen mellan X2 Wireless och Kiona Edge sker helt sömlöst eftersom det redan är ihopkopplat i molnet utan hårdvara. Detta betyder att installation och implementation sker väldigt smidigt och att kunderna direkt kan se energibesparingen.

Registrera dig på vårt nyhetsbrev HÄR för att få de senaste nyheterna