X2 Wireless och SOS Alarm utökar samarbetet för att skapa smarta fastigheter

 

X2 Wireless och SOS Alarm har efter lyckad pilot valt att ingå djupare samarbete.
Uppkopplat brandskydd för flerbostad mot SOS Alarm är grunden i samarbetet.

Vi måste kunna leverera en helhetslösning till flerbostad där vi inte bara varnar för brand utan även möjliggör att det kan bli en åtgärd också, säger Mattias Jonsson VD på X2 Wireless.

Nästan 60 % av alla bränder som räddningstjänsten åker på i Sverige är till flerbostadshus och med uppkopplade brandvarnare så har SOS Alarm möjlighet att larma räddningstjänsten snabbare.

Enorma försäkringsbelopp

Bränder och de vattenskador som sker i samband med bränder kostar försäkringsbolag miljarder kronor varje år och ska vi i samhället få förändring på detta så måste vi börja med att koppla upp fastigheterna. Smarta fastigheter pratas det mycket om idag. X2 Wireless och SOS Alarm anser att en uppkopplad fastighet är ett måste för att den skall vara smart. 

Inte bara brandskydd

Vilka tjänster som sedan erbjuds varierar såklart men allt som vi kan göra via fjärr i stället för att åka ut till varje lägenhet är ett plus.

Maria Söderqvist, partneransvarig hos SOS Alarm som varit med sedan starten av samarbetet tillägger att just samhällsnyttan som detta ger har varit en viktig aspekt till att vi gått vidare med samarbetet.

Vi på SOS Alarm har uppdrag att bidra till trygghet och säkerhet och att effektivisera och att öka brandskyddet i flerbostad ingår i detta.

Nu inleds arbetet och vi ser fram emot samarbetet med X2 Wireless som nu tar denna lösning till marknaden.

Läs mer på SOS Alarms hemsida.